Genom att skriva om att flytta ihop, lån, skulder och konsumenträtt så följer vi kursplanen inom privatjuridiken och att skriva om dessa saker är något vi planerar att göra.

Detta projekt passar även perfekt in på kursen samhällskunskap 1b. På denna sida kommer vi skriva om privatekonomi och det är ett utav de moment som ska behandlas på kursen. Ett annat viktigt område inom samhällskunskapen är presentationsteknik och då funkar det utmärkt att använda sig utav de kunskaper vi får när vi bygger upp en hemsida. Sedan är det också viktigt att tillämpa källkritik och lära sig att göra medvetna val av källor, detta kan då kopplas ihop med upphovsrätten.

Även ekonomikursen lämpar sig bra till detta arbete. Vi får nu prova på att starta upp en hemsida och sedan driva ett webbaserat företag. Utifrån detta arbete kommer vi få kunskaper som kommer hjälpa oss i fördjupningskursen företagsekonomi 2. Enligt kursplanen ska vi behandla marknadsföring och miljöaspekterna hos ett företag och det får vi möjlighet till under detta arbete.